Mr Grej of the day till Learning is the shit!

Micke Hermansson

Lust för kunskap                         

”Grej of the day” har fullkomligt exploderat i Skolsverige under senaste tiden. Under våren har fenomenet uppmärksammats av TV, tidningar och i sociala medier. Facebookgruppen ”Grej of the day” har gått från 0 till snart 17 000 engagerade pedagoger på ett drygt halvår!

Vill du ha intresserade, nyfikna och vetgiriga elever som vill ha mer och ny kunskap varje dag? Här är en konkret och ändå mycket enkel metod, ”Grej of the day”, som lyckas skapa kunskaps­törstande elever. Genom en genomtänkt inledning på varje skoldag inspirerar du eleverna att vilja veta mer under hela resten av dagen. Det fantastiska inträffar, eleverna vill ha mer och ny kunskap varje dag.

Du ger dina elever förmånen att få lära sig något nytt om antingen en känd person, en känd plats eller en händelse som satt sitt avtryck i tiden. Fenomenet uppstår att eleverna vill höra och lära sig mer. Upplägget är snudd på lika enkelt som genialt.

DU KAN GE ELEVERNA 

  • En starkare vilja och motivation att lära. En vilja och motivation som smittar av sig på resten av skoldagen och övriga ämnen.
  • Ämnesfördjupning med överblick och sammanhang.
  • En nyvunnen känsla av att kunskap är meningsfullt.
  • Bonuseffekter i form av elevens vilja att berätta om skoldagen på hemmaplan vilket leder till ett utökat föräldraengagemang.

Micael Hermansson är mellanstadielärare med 25 år i yrket. Han föreläser om det kunskapslyftande, motivationshöjande och prisbelönta (Lärarförbundets pedagogpris 2011) projektet ”Grej of the day” –mikrolektioner med makroeffekt. Alla år bakom katedern har gett honom en föreläsarvana där han mixar personliga anekdoter, praktiska tips, humor och en och annan jobbig fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Follow Me