Program 2014 & föreläsare

ballonger

Välkomna till LITS 2014!
Nu kan ni ta del av årets MODIGASTE program.
Du vet väl att du kan lämna ditt bidrag till gridden redan nu…gör det här!

Vi längtar efter att få hälsa dig välkommen i Brunnsparken.
Klicka på bilden för att se programmet.

LITS 2014 program

 

De här godingarna träffar du i stora tältet, we give you: Föreläsarna!

web_micke_2

Modiga vuxna ger modiga barn? – Micke Gunnarsson den 16:e juni 9.15

Denna rubrik fick mig att tänka mer än en gång. Är det verkligen så enkelt?
Vad är egentligen mod? Jag tänker fundera högt på scen utifrån ett antal olika ”MOD” som varit viktiga i mitt liv och i arbetet med barn och ungdomar.
Vill ni ta del av flera av mina tankar gällande livet, förändring och våra barn, besök www.mickegunnarsson.com

 

Christer Westerlund meuniversity

Skolans nya script – Christer Westlund den 16 juni klockan 14.15

Skolans script är de underliggande strukturer, system och principer som styr hur beslut fattas, vilka värderingar som frodas och vilken skolkultur som råder. Skolan har sedan läge varit fördefinierad av tankemodeller som klasser, klassrum, lektioner, scheman, ämnen, läxor, prov etc. och dessa tankemodeller är svåra att ”tänka” bort. De påverkar och styr hur alla som agerar inom skolans ramar beter sig. Att ”tänka sig till” en ny skolkultur eller ett nytt script för skolan är inte så enkelt. Men genom att ändra i de djupgående system, strukturer och principer som bygger upp skolans mer traditionella verksamhet skapas utrymme för en ny skolkultur. Skolans nya script består av system och strukturer som gör det möjligt att etablera nya former för lärande arbete som kan erbjuda ett djupare, mer meningsfullt, mer personligt och socialt lärande för alla. Mer värdeskapande skola helt enkelt.

 

Åsa Falk Lundqvist

Modet att ge kunskap liv – Åsa Falk-Lundqvist den 16 juni klockan 16.30

Entreprenöriellt lärande pratas det mycket om. Enligt Skolverket innebär det att utveckla och stimulera förmågan att ta initiativ, ansvar och omsätta idéer till handling. Det handlar om att utveckla nyfikenhet, självtillit, kreativitet och mod att ta risker. Och när årets tema är mod, vad passar väl bättre än att presentera Åsa Falk Lundqvist som vår första key note?

Vi kommer att få veta och förstå mer om:

  • Hur skapas närvaro och fantasi i lärares ledarskap?
  • Hur kan vi bidra till inre motivation och drivkraft att lära?
  • Hur kan vi genom vårt ledarskap sätta elevers livsvärld i fokus?
  • Hur påverkar det entreprenöriella lärandet och vårt förhållningssätt elevernas lärprocesser och måluppfyllelse?

Kommunikation, kroppsspråk, meningsfullhet och det entreprenöriella ledarskapet är nyckelområden i Åsas föreläsning.

 

Torgny jonglerar

Sju minuter som förändrade livet – Torgny Steen den 16 juni klockan 17.30

Torgny Steen avslutar första dagen på Learning is the shit! Ingen kommer att sitta stilla, det lovar vi…

Vi kommer att få :

  • teori om hur hjärnan fungerar
  • roliga, konkreta exempel
  • energigivande upplevelser kring hur vi hjälper vår urgamla hjärna utvecklas och hänga med i dagens tempo

I slutet av föreläsningen får du också möjlighet att anta Torgnys 7 minuters utmaning!

 

Pamela-von-Sabljar_foto-Sara-Vaughn_2-420x308

Älskar du dina misslyckanden? – Pamela von Sabljar den 17 juni klockan 08:45

Pamela von Sabljar inspirerar kring frågeställningen: ÄLSKAR du dina misslyckanden? på ett fartfyllt, rakt och ärligt sätt! Vad skulle hända med en skola där rädslan för att misslyckas inte fanns? Rädsla hämmar problemlösningsförmåga, kreativitet och innovation. Att gå bortom rädslan att misslyckas skulle frigöra den oändliga potential som barn och ungdomar besitter! När vi slutar döma oss själva för våra misslyckanden blir vi fria att experimentera, prova nytt, misslyckas, lyckas, prova igen. Det är helt enkelt en plattform för kreativitet, innovation och entreprenörskap. dömande, respekt och viljan att utmana sig själv. Verktyg som bygger ett starkt och
välförankrat självledarskap. Självledarskap handlar om att leda sig själv i den riktning som man vill ta. Om att utveckla sitt självförtroende, självkänsla och mod. Den röda tråden är att växa, utvecklas, och att mogna i alla områden i sitt liv.

Lotta Karlsson Fröken Flipp
Flippad föreläsning – Fröken Flipp/Lotta Karlsson den 17 juni klockan 09.30

Det pratas mycket om lustbarn i skolan, barn som lär sig det de har lust med, när de har lust och hittar sina egna lustfyllda vägar till kunskap. Denna lust ses som ett ”problem” i den svenska skolan – jag tänker tvärtom! Lusten är inte bara en tillgång, det är en förutsättning! Lärarens uppgift är så mycket större än det som ryms i kunskapskraven – vi ska skapa lust till livslångt lärande!

Det gäller att våga flippa den traditionella synen på lärande och kunskap. När ska kunskap förmedlas? Av vem? Hur? I mitt flippade klassrum skapas möjlighet och förutsättning att fånga upp elevernas nyfikenhet, engagemang och egna drivkraft.

Följ med in i mitt flippade klassrum och ta del av min och mina elevers modiga resa!

Ps. Är du nyfiken att lyssna på vad mina modiga elever har att säga om vårt flippade klassrum – spana in elevernas egna flipp!

http://mittflippadeklassrum.wordpress.com/2014/03/12/flippat-klassrum-eleverna-har-ordet/

 

Lou 2

Hjärta och mod – Lou Rossling den 17 juni klockan 14:30

  • Hur ger vi våra barn en möjlighet att utvecklas med lust, kreativitet och empati?
  • Hur skapar vi arbetsplatser och organisationer som ger människor möjlighet att trivas, utvecklas och möta människor med omsorg och respekt?
  • Hur skapar vi en värld där människor kan leva i ett hållbart samhälle där hänsyn tas till miljön och en rättvis fördelning av jordens resurser?

Lou Rossling inspirerar oss att våga se framåt och se oss själva som positiva medskapare till  en värld för oss, våra barn och kommande generationer. Lous föreläsningar förändras och utvecklas med Lous egen utveckling och möten med publiken. I föreläsningarna får vi ta del om både hennes och andras erfarenheter av att möta sig själva. Hon inbjuder oss att vara närvarande i nuet, lyssna till vår intuition och bejaka oss själva som vi är. Gemensamt för Lous föreläsningat är att dem inspirerar oss att utvecklas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Follow Me