UNCONFERENCE

Unconference- knytkonferens

En uncoference, även kallad knytkonferens, ger deltagarna möjligheten att själva sätta agendan och forma innehållet efter egna intressen, behov och expertis. Du som deltagare kanske har ett område som du brinner för och därför vill dela med dig av till dina meddeltagare, eller kanske du helt enkelt vill starta en diskussion kring ett ämne du inte kan så mycket om, men som du vill få andras input på.

En knytkonferens kan se ut på många olika sätt, det är ni som deltar som formar upplägget. Ett exempel på detta kan vara att du som leder diskussionen står på scen och föreläser medan de andra kommer med egna infallsvinklar runt ämnet. En annan kan vara att ni som grupp sitter i en ring och att du som har föreslagit ämnet leder diskussionen och på så sätt blir det ett mer öppet och avslappnat samtal. Grundprincipen är att deltagarna färgar innehållet och åt vilket håll diskussionen än går är det helt okej då det styrs av deltagarnas behov.

För att lyckas hålla igång diskussionen är det bra om du som deltagare har i åtanke att alla har rätt till sin egen åsikt, att det ska finnas en ja-miljö. Om du av någon anledning känner att du inte kan bidra till diskussionen har du möjligheten att byta grupp. Inte att förglömma är en knytkonferens ett perfekt tillfälle att knyta kontakter med likasinnade. Vi hoppas att flera av er känner er sugna att sätta upp era förslag på vår unconference tavla under eventet.

Kolla in vad Wikipedia säger om begreppet knytkonferens eller kika på presentationerna från några av våra unconference från förra året.

 

 

 

En reaktion till “UNCONFERENCE”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Follow Me