Posted on

En miljö att växa i

Vill du skapa en miljö där det är lätt att lära sig saker, att bli nyfiken och inspirerad? Oavsett om det är hemma, i en skola eller på ett kontor kan växter vara det du behöver för att lyckas. Med frön från Florea kan du skapa de förutsättningar som uppmuntrar till lärande och utveckling.

Hur kan växter hjälpa?

Många känner sig stressade i miljöer som är alltför avskalade och känns kliniska, som på ett kontor där det bara finns kontorsmöbler och vita väggar. Att göra det mer ombonat och trevligt, till exempel genom att använda växter från Florea, gör att du kan skapa en mjukare stämning där människor lättare slappnar av. När du skapar en inredning som får stressen att sjunka blir en annan effekt som sker samtidigt att det blir lättare att arbeta och lära sig saker. Det kan låta långsökt, men egentligen är det rätt logiskt. När du är stressad blir du inställd på att ta hand om det mest akuta, inte på att bygga upp en kunskapsbas eller lära dig nya saker som du kan ha nytta av senare. Grönt är dessutom en färg som förknippas med nedvarvning, så växterna kan vara till en hjälp även genom sin färg.

Andra hälsofördelar

Många upplever det som lugnande och läkande att så frön, se hur de gror och långsamt växer upp till plantor. Är det du själv som behöver lära dig nya saker kan själva odlingen vara en del av dina strategier för att hitta återhämtning mellan arbetspassen. Har du ett barn vars lärande du vill uppmuntra och skapa goda förutsättningar för kan ni leta efter frön på Florea tillsammans, välja ut vad som skulle bli bäst och sedan följa växternas utveckling. Förutom de rogivande och avslappnande effekterna växter och odling kan ha finns det andra hälsofördelar som går att nå med växternas hjälp. Du kan inte bara känna dig mer tillfreds för att du slappnar av mer, utan du kan också skapa en luftrenande effekt med växternas hjälp. En del växter fungerar bättre för luftrening än andra, så känns det som en viktig del av din inredning med växter är det bra om du väljer med omsorg.