Posted on

Fördelar med IT outsourcing inom utbildning

Utbildning och lärande blir allt mer digitaliserat tack vare den snabba tekniska utvecklingen. Det innebär att klassrummen använder digitala verktyg i form av datorer och surfplattor istället för traditionella sätt som papper och penna. Digitala verktyg tenderar att engagera studenter mer och öka intresset för att lära sig mer. Digitalisering öppnar också upp möjligheten för skolor och universitet att optimera IT-lösningarna genom outsourcing. Faktum är att IT outsourcing blir allt vanligare bland verksamheter för att minska driftkostnader och effektivisera kärnverksamheten. Titta bara på Nordlo som är Nordens främsta expert på att leverera IT-lösningar som är anpassade till behoven i verksamheten, oavsett om det gäller ett stort bolag eller en enskild firma.

IT outsourcing har en mängd fördelar som gynnar skolor och universitet:

  • Sparar tid. En viktig fördel med IT outsourcing är att det blir mer tid över till att fokusera på kärnverksamheten. Det sista du vill göra som lärare eller rektor är att felsöka tekniska problem i systemet.
  • Minimerar kostnader. Kostnader är alltid en viktig fråga för skolor och universitet. Genom att minimera kostnaderna för IT kan mer pengar investeras på skolmaterial och en bättre lärandemiljö.
  • Ökar effektiviteten. När lärare kan fokusera 100 procent på undervisning och på eleverna leder det till en ökad effektivitet.
  • Garanterar hög kvalitet. Ett nära samarbete med experter på IT- och digitaliseringstjänster säkerställer en optimal kvalitet på tekniken.

Börja ett nära samarbete med Nordlo

Till skillnad mot många andra professionella leverantörer av IT-lösningar jobbar Nordlo nära sina kunder med 41 lokala kontor, från Umeå i norr till Kristianstad i söder. Att komma igång är enkelt och det enda du behöver göra är att klicka in på deras hemsida och hitta ditt närmaste kontor. Kontaktuppgifterna till varje kontor finns på hemsidan och de svarar mer än gärna på dina nyfikna frågor. Det kan bli det första steget mot ett nära samarbete som hjälper dig att driva digitaliseringen framåt.