Posted on

Skaffa ett hemmakontor för jobb och plugg

I och med pandemin behövde många jobba hemifrån och en hel del trivdes väldigt bra med det. Även arbetsgivare uppskattade det och därför har vissa till och med fortsatt trots att restriktionerna släppt och landet börjar återgå till det normala igen. Att jobba hemifrån är friare och bekvämare för väldigt många eftersom det är lättare att fokusera när man sitter hemma i sin trygga bubbla och slipper känna att man hela tiden är övervakad.

Så ska du inreda

När du ska inreda ditt hemmakontor måste du börja med att hitta ett skrivbord och en bekväm stol så att du kan sitta bekvämt medan du jobbar vid skrivbordet. Du bör välja ett skrivbord som får plats med allt du kan behöva. Se till att du har plats för en dator, utrymme för att skriva, plats för vattenflaska, tekopp eller kaffekopp så att du håller dig återfuktad och såklart har utrymme för allt viktigt kontorsmaterial som du behöver medan du jobbar. Försök se till att skrivbordet alltid är organiserat och att saker och ting har sin plats för att undvika att stökigheten blir till en distraktion. Skaffa små lådor och behållare där du kan förvara pennor, gem, häftstift, hålslagare och häftapparat eller vad du nu än behöver. Hur du ska inreda ditt hemmakontor är upp till dig men se till att platsen känns lugn och harmonisk så att du enkelt kan fokusera på ditt jobb medan du sitter där. Sätt upp olika bilder som inspiration, antingen med drömmar du vill uppnå för att komma ihåg varför du jobbar så hårt eller bilder på vänner, familj och roliga minnen för att känna att du gör detta av en anledning. Ett tips är att inreda hyfsat diskret och stilrent så att du då och då kan uppdatera hemmakontoret om du känner att du tröttnat på din tidigare inredning. Då är det lättare att bara ändra några små detaljer för att hemmakontoret ändå ska kännas uppiffat och fräscht.

Fördelar med hemmakontor

I dagens teknologiska värld är det enkelt att arbeta på distans. Allt du behöver är en dator med internetuppkoppling och kanske även en webbkamera med ljudupptagning för onlinemöten. Den moderna arbetsplatsen är i princip var du än vill att den ska vara. Du kan sitta hemma men du kan också sitta på ett hotellrum eller på ett café. Skönast är ändå att sitta hemma där du har allt du behöver för att känna dig trygg. Du har då ditt eget badrum som du slipper dela med andra och du har tillgång till ditt kök så att du slipper ta med matlådor eller köpa dyra luncher varje dag. De dagar du kanske inte har så mycket inspiration är det lättare att veta vad du ska tänka på när du känner att du är hemma där du är bekväm och kan se ut hur du vill och bete dig hur du vill. Då blir det lättare att hålla fokus och se det hela som en möjlighet och ett privilegium istället för något som måste göras.