Posted on

Planera din framtidstrappa

Vad är en ”framtidstrappa”? Det är en trappa som gör att du kan gå dit du vill – alla borde ha en!

En framtidstrappa är din egen raket för att ta dig dit du vill. Det finns ingen anledning att bara flyta runt och hamna där man hamnar – nej, du kan faktiskt se till att du kommer dit du vill, så när du ska bygga din trappa behöver du fråga dig själv följande saker:

  • 1. Bestäm vad du vill göra eller vart du vill nå
  • 2. Vilket lärande tar dig dit/ vad behöver du
  • 3. Starta utbildningen och de relationer du behöver ha
  • 4. Se till att det blir rutin – ha disciplin

Disciplin är nödvändigt för att lyckas och för att sätta sig själv i en process samt bli driven mot ett mål. Du kanske inte har ett klart mål från början, men om du vet vad du inte vill göra kan du rätt snart klura ut vad du gillar.

Varför en framtidstrappa?

En framtidstrappa är en trappa med steg där du behöver ta dem i ordning och planera och genomföra varje steg med disciplin. Det är superviktigt att du gör val som du tycker om annars kommer det inte att fungera. Det kan dyka upp val som man inte gillar, men majoriteten av det du gör behöver vara positivt.

Du kan använda trappan flera gånger eftersom lärandet aldrig behöver sluta – inte om du vill vara på topp och har ett öppet sinne. Det dyker hela tiden upp saker som du kan ta till dig och som berikar livet.