Posted on

Starta ett utbildningsföretag

Att sälja olika former av utbildningar blir allt mer populärt. Många vill skaffa certifieringar inom olika datorprogram, ämnesområden och yrken. Det kan också vara intressant att lära sig något man länge drömt om att kunna, som att måla akvarell eller brodera. För att möta efterfrågan har det därför startats upp en stor mängd utbildningsföretag som säljer kurser och längre utbildningar via internet.

Om du själv planerar att starta ett utbildningsföretag kan du i första hand behöva ett kontor för dina anställda. Hos Workaround hittar du lediga kontor på Östermalm och i många andra attraktiva områden. Just Östermalm är ett av de mest eftertraktade distrikten i Stockholm, där du hittar flexibla och fasta kontorsplatser för en person och uppåt.

Inspirerande utbildningsföretag

Det finns många olika utbildningsföretag att inspireras av om du själv vill starta en liknande verksamhet. Skillshare är en amerikansk kursplattform som gör det möjligt för användarna att lära sig en lång rad olika ämnen via utbildningsfilmer. Kurserna går att komma åt genom att användarna skapar en prenumeration. Inlärningen är interaktiv, vilket innebär att deltagarna utför ett projekt som sedan visas på kursens sida. Här finns möjlighet att lära sig design, entreprenörskap, olika kreativa kunskaper som att teckna och måla, och webbutveckling.

Udacity

En annan välkänd plattform som erbjuder kurser inom olika ämnen är Udacity. Den startades först som en avknoppning från Stanfords universitet. Här finns möjlighet att lära sig många ämnen gratis, som programmering i Python, hur man utvecklar Android-appar medelst språket Kotlin och maskininlärning. Varje kurs hos Udacity har flera delar som innehåller föreläsningar i videoformat.

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning är en stor kursarrangör från USA som tidigare grundades av Lynda Weinman och då hade namnet Lynda.com. År 2015 köptes företaget upp av LinkedIn som nu erbjuder videokurser inom kreativa, affärsmässiga och tekniska områden. Det var år 1995 som Lynda Weinman först grundade sitt företag i Kalifornien, och verksamheten var till en början menad som ett stöd på nätet för Weinmans skola inom digital konst. År 2002 övergick företaget till att ge kurser på internet, vilket ledde till att de år 2004 kunde erbjuda 100 kurser. År 2015, efter en längre tids utveckling och finansiering, köpte så LinkedIn företaget från Lynda Weinman för 1,5 miljarder dollar.

Domestika

Domestika är en annan välkänd plattform som erbjuder många kurser inom bland annat illustration, marknadsföring, design, 3D-grafik, kreativt skrivande och kalligrafi. Företaget grundades från början i Spanien, men numera ligger huvudkontoret i San Fransisco. Här undervisas alla kurser av professionellt aktiva från sina respektive industrier, och allt material produceras av Domestika själva. Deras anställda sköter produktion, filminspelning och postproduktion vilket ger kurserna en sammanhållen känsla.