Posted on

Ta hand om huden vid datorn

Vi vet alla att det är viktigt att ta hand om vår hud – skydda den mot solens strålar och hjälpa den behålla fukten, för att nämna några delar av mångas hudvårdsrutin. Vår livsstil påverkar vår hud mer än vi kanske tror, och spenderar vi till exempel mycket tid framför datorn ökar det risken att hyn blir torr, och det blir extra viktigt att stötta med extra fukt.

Vår livsstil påverkar huden

Nästan allt vi gör påverkar vår hy, både positivt och negativt. Äter vi mycket skräpmat syns det ofta i ansiktet, och glömmer vi att dricka tillräckligt med vatten blir både kroppen och huden uttorkade. Om vi tränar och rör på oss eller inte påverkar också huden; om du börjar konditionsträna och dricka vatten utspritt under dagen kommer du få en betydligt friskare och mer strålande hy. En annan detalj i vårt vardagsliv som påverkar vår hud är våra skärmar. Att sitta långa stunder framför datorn eller andra skärmar är väldigt dåligt för både våra kroppar, våra ögon och vår hud. Stillasittandet i sig har negativ inverkan på våra organ, vår hållning och flödena i kroppen, och det blå ljuset från skärmen får vår hjärna att sända signaler till kroppen att det är dag, vilket kan göra det svårt att somna. Vad gör då skärmarna med vår hud och hur kan vi stötta upp den till att må bättre?

Ta hjälp av återfuktande serum och pauser

För vår hud är det blå ljuset från våra skärmar ännu värre än UVA- och UVB-strålar, då det tränger ända ner till underhuden. Det gör att huden på sikt åldras i förtid då dess stärkande fibrer bryts ner och huden tappar elasticitet. Många som sitter långa timmar framför datorn kan dock känna rätt snabbt att huden känns torr och tråkig, och då behövs hjälp. En riktigt bra återfuktande produkt, som till exempel Verso hydration serum hjälper huden att stärka sin skyddande barriär. Välj gärna övriga hudprodukter som innehåller antioxidanter då det också stöttar huden, och i stunder då du behöver snabb lindring kan en ansiktsmist vara skön att spraya över huden medan du sitter vid datorn.

Det är också viktigt att ta regelbundna pauser, både för att vila ögonen och huden men även för att kroppen behöver komma upp och röra på sig. Det räcker med att ställa dig upp, gå runt ett par minuter eller göra några övningar för att få igång flödet och energierna igen – men du ska helst göra det varje timme för att kroppen inte ska ta för mycket stryk. Passa på att dricka vatten de här stunderna, och kanske även använda fuktighetssprayen. Använd återfuktande produkter i din hudvårdsrutin under morgon och kväll, så har du kommit en bra bit på väg till att ta hand om din hy trots all skärmtid.