Posted on

Den moderna arbetsplatsen

Att arbetsplatser kan se olika ut har vi egentligen vetat länge, och under pandemin har vi lärt oss detta ännu mer – ofta den svåra vägen, då vi inte haft något annat val än att till exempel arbeta mycket hemifrån. Platsen där vi arbetar kommer fortsätta utvecklas, och ett av de mest spännande arbetsställena som dykt upp de senaste åren är kontorshotell.

Kontorshotell populära och dynamiska

Just nu finns det inget modernare än ”coworking-platser” eller kontorshotell, där du hyr den arbetsplats som passar dig bäst. Den här lösningen är perfekt för både företag som vill spara utrymme, och enskilda egenföretagare som vill ha en arbetsplats att gå till utan att ha en permanent lokal. Det har länge funnits bra möjligheter att leta upp den här typen av arbetsplatser i till exempel Stockholm, men inom kort kommer det även finnas möjlighet att hitta kontorshotell Malmö, något som kommer gagna väldigt många. Här kommer du bort från det traditionella kontoret och hyr bara den plats du och ditt företag verkligen behöver. Detta gör att kontorshotell för de allra flesta är en riktigt bra investering som sparar mycket pengar. Du får dessutom väldigt mycket mer än vad många vanliga arbetsplatser erbjuder – många hotell erbjuder gym, garageplats, mängder av medlemsevent och du får automatiskt tillgång till ett stort nätverk av medlemmar från alla sorters områden. Det skapar en dynamik och kreativitet på kontorshotellen, även om du väljer att ha eget rum för dig och dina medarbetare. Därför är det inte konstigt att detta har blivit ett populärt sätt att arbeta, och speciellt nu när många arbetsgivare inser att vanligt kontorsarbete inte alltid är rätt väg att gå.

Många varianter på arbetsplats och stor flexibilitet

Kontorshotell innebär att du kan välja mellan olika typer av arbetsplatser inom själva ”hotellet”. Det enklaste alternativet är det öppna landskapet, där du helt enkelt sätter dig vid ett av de skrivbord som är lediga, slår upp din laptop och börjar jobba. Trots att det här är den enklaste varianten, har du ändå tillgång till saker som receptionen, wifi, kaffe och frukt. Nästa alternativ är att du hyr en fast plats i ett rum tillsammans med andra medlemmar. Här har du ditt eget skrivbord och även möjlighet till lite förvaring. För lite mindre företag finns rum med egen dörr, där det ofta finns plats för upp till tio personer. Det finns också större kontor där företag har egna faciliteter men ändå slipper den traditionella kontorskänslan. Upplägget för vad kontorshotellen erbjuder kan variera en del men det är ungefär så här det brukar se ut. Många platser erbjuder även gym, bastu och andra fördelar beroende på hur ditt kontrakt ser ut.

Så är du egenföretagare som vill spara in på lokalkostnader men känner att du behöver lite mer liv och rörelse än du får när du jobbar hemifrån, så kan kontorshotell vara precis vad du behöver. Eller om du har ett växande företag som också vill spara in på kontorskostnader och dessutom arbeta i en mer dynamisk omgivning. Kontorshotell kan vara er ultimata lösning.