Posted on

Gränsen mellan svart och vitt är hårfin

Människor är olika, ibland kan två personer som har lika stora förutsättningar till framgång hamna på helt olika platser i livet, varför blir det så?

Ibland kan man ha varit nära vän med någon när man var liten, och några år senare träffas man och är som främlingar, det finns inget att prata om. Två som var så lika och hade samma intressen är plötsligt helt olika, en har ett superbra jobb, en är missbrukare.

Lärande formar

Lärandet formar människor till att vilja mer och gå längre – detta händer för många, man är hungrig på framgång. Det är en utmaning för lärare att också få eleverna att komma ihåg informationen och intressera sig för informationen.

Förutom lärandet formas man också av omgivningen. Växer man upp i ett hem med en gigantisk bokhylla läser man kanske tidigt, och om inget intresse finns för studier hemma är det inte självklart att studera vidare. Omgivningen påverkar oss ganska mycket så det gäller att hitta personer som man kan ha i sitt liv och som stärker den väg man är intresserad av att ta.

För studier är viktigt. Och trendigt.