Posted on

Maxa inspirationen till digitalt lärande

Den rådande pandemin har inneburit en mängd förändringar i våra dagliga liv; både svåra och tunga men även positiva. En av de större förändringarna är att många fler utbildningar nu erbjuds digitalt, men även skolorna har behövt digitalisera mycket av sin undervisning. Oavsett om du älskar eller avskyr att studera hemifrån, kan du göra mycket för att känna inspiration inför studierna.

Fixa din studiehörna

För att känna dig motiverad att sätta dig framför skärmen kan det ibland behövas lite extra hjälp. Fråga dig själv vad som får dig att må bra, känna dig alert och fokuserad, för det finns trots allt väldigt mycket du kan göra för att känna dig betydligt mer sugen på att krypa upp med laptopen eller mobilen och starta dagens studier. Kanske en speciell hörna som bara är till för plugget? Dekorera det med det som får dig i rätt stämning, det kan vara allt från ljusslingor till ett motiverande citat på väggen eller en kanna riktigt gott kaffe, lite blåbär och lite mörk choklad för att skärpa till hjärnan. En särskild lampa kanske eller mjuka kuddar och filtar? Du kan också se till att göra mobilen och datorn inbjudande – kanske skaffa ett nytt och snyggt Iphone 12 pro skal eller dekorera din laptop med bilder eller liknande för att verkligen bjuda in till användning. Huvudsaken är att du känner att det du gör får dig att vilja sätta dig på den där i ordning gjorda platsen, öppna mobilen eller datorn och öppna upp inför dagens nya kunskaper och lärdomar.

Nya mobilskal inspirerar

Att dekorera sin mobil och dator är något som kan tjäna som inspiration inte bara inför studier utan även för resten av den dagliga användningen. Mobilskal för olika årstider eller olika känslor – du väljer. Det finns även skal som är nedbrytbara och därför betydligt mer miljövänliga än andra, så det är bara att botanisera runt och hitta det som passar dig bäst. Men upplever du att det är tufft att finna studiemotivationen så kan det här vara tips på vägen för att komma närmare den där gnistan som gör att du faktiskt börjar uppskatta och tycka om dina dagliga studier.