Posted on

Utbildning och lärande – Smarta framtidsyrken

Det är en stor fördel att vara utbildad idag och man kan aldrig lära sig för mycket! När man tänker på utbildning, tänker nog många på långa utbildningar på minst tre år, men faktum är att det idag finns kortare utbildningar som inriktar sig mot specifika yrken, så kallade YH-utbildningar. Oavsett om man väljer en lång eller kort utbildning, finns det nu yrken där arbetsmarknaden har goda framtidsutsikter och som är smarta att satsa på!

Spännande utbildningar för framtiden

Internet och datoranvändandet ökar ständigt i takt med det digitaliserade samhället och behovet inom IT-yrken ökar. Det finns många spännande IT-utbildningar som ger jobb inom framtida yrken och som redan idag har ett stort behov av medarbetare. Vill man hänga på tåget för framtidsyrken som garanterat ger jobb, ska man satsa på en lärande och gedigen utbildning som VR-utvecklare! Den nya tekniken virtual reality eller förkortat VR, är på frammarsch både inom spelutveckling och för andra ändamål som konferensmöten, upplevelsecenter eller för viktiga ändamål inom vården. Faktum är att VR kan användas även i terapeutiskt syfte. VR kommer även i framtiden behövas allt mer i simulationer och tester som annars skulle vara farliga att utföra i verkligheten. Användningsområdena med VR har en mycket stor marknad och möjligheter! Man kan även utbilda sig till IoT-utvecklare. Arbetet innebär att utveckla system med hushållsapparater, byggnader och fordon som kopplas upp mot nätet. Andra spännande IT-utbildningar är bland annat apputvecklare eller Moln- och virtualiseringsspecialist.

Digitaliseringen innebär att allt fler företag kan få en förenklad vardag genom en mängd unika och digitala tjänster. Som företag, kan man använda sig av smarta Omnia intranet som kan skapa en utökad verksamhet genom en digital arbetsplats!

Andra bra framtidsyrken att plugga till

Att studera tar tid och är något man kommer att behöva lägga mycket fokus på. Därför är det viktigt att man först känner in vad man vill göra och vad som verkligen kan passa. Då kan man använda sig av olika verktyg och tips innan man bestämmer sig. Är man smart, kan man skapa en framtidstrappa till nya möjligheter som hjälper till i valet av utbildning. En framtidstrappa är enkla steg där man skriver ner mål, önskningar och vad man behöver får att nå målet med utbildningen. Även om IT-yrken har en ljus framtid, finns det även andra yrken man kan studera till som ger stor chans till jobb och där man alltid behövs. En barnmorska kan passa den som tycker om mänskliga möten och där man hjälper till med livets mirakel! En barnmorska kan tjäna upp till 40 100 kronor per månad. Tycker man om mer mekaniska arbeten, kan man utbilda sig till svetsare. En svetsare har relativt hög lön och stor chans till jobb. En färdigutbildad svetsare tjänar runt 30 000 per månad och utbildningen är relativt kort. Vad man än väljer, är det smart om man verkligen studerar till det man är intresserad av, men samtidigt se till att arbetsmarknaden har en god framtidsutsikt. Med dessa två mål uppsatta, kan man lyckas riktigt bra med sina studier!